Visie

Visie van Spirans

 • Adem als spiegel van ons leven
  We leven omdat we ademen. Dat spreekt voor zich. Hoe we ademen echter is afhankelijk van wat we doen, hoe we ons voelen en wat er in ons leven gebeurt. Als we lekker in ons vel zitten ademen we anders dan wanneer we gestrest, angstig of emotioneel zijn. Iedere gemoedstoestand brengt weer een andere manier van ademen. De adem is een spiegel van hoe het met ons gaat en hoe we ons voelen.
  Het mooie van de adem is, dat het ook een regulatorfunctie heeft. Als we gespannen, verkrampt of gestrest zijn, kunnen we de adem beïnvloeden, zodat het lichaam weer op adem komt en ontspant.
  In de begeleiding schenk ik  aandacht aan de adem, omdat het een toegangspoort is tot onze eigen bewustwording én een middel tot onze interne zelfregulering.
 • Mens als geheel
  Er is een nauwe samenhang tussen lichaam en geest. Als wij fysieke pijn/klachten hebben, heeft dit invloed op onze gemoedstoestand, onze emoties, onze psyche. En andersom: als wij psychische stress hebben of vastlopen, uit zich dat ook in ons lichaam.
  Ik kijk naar de mens als geheel en bied persoonlijke begeleiding in combinatie met adem- en ontspanningstherapie aan.
 • Eigen deskundigheid
  Wij mensen hebben allemaal bewust of onbewust het gereedschap in huis om te herstellen, of het nou om lichamelijke of om psychische klachten gaat. We hebben de middelen om weer bij onze eigen kracht te kunnen komen.
  In de begeleiding sta ik naast je en help ik je om te kijken naar je eigen kracht en mogelijkheden en om je te steunen in de te nemen veranderstappen.

Download de folder!