Over spirans

Waar staat Spirans voor?

Spirans: praktijk voor Adem- en ontspanningstherapie & Persoonlijke begeleiding.

Soms lopen we vast in ons leven, lichamelijk of psychisch, door bijvoorbeeld stress, spanningen, pijn of problemen. Dan is het zoeken hoe we weer kunnen ontspannen, zodat de energie weer kan gaan stromen. Dat we weer lekker in ons vel zitten, vrijer en ruimer kunnen ademen. Het leven weer aan kunnen gaan vanuit inspiratie en vertrouwen in onszelf.
Spirans biedt hiertoe begeleiding aan, d.m.v. adem- en ontspanningstherapie in combinatie met persoonlijke begeleiding (coaching/counseling). Lichaam en psyche zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden en reageren nauw op elkaar.

De naam Spirans

Spirans komt van het Latijnse werkwoord ‘Spirare’:
1. ademen, stromen, bruisen
2. leven, geïnspireerd zijn
In het hier en nu

DE BOOM: symbool voor de mens

De boom zorgt voor zuurstof om in te ademen, wat de brandstof is om te leven en te groeien. Hij staat stevig en geworteld, met beide benen op de grond. Van nature is het zo dat de stam en takken meebuigen met wind en storm, niet te strak en niet te los, met de juiste spanning. En dan breken ze niet.
Hij haalt voeding uit de aarde om te kunnen groeien van binnenuit, zoals hij ook groeit en bloeit door de lucht, het licht en de warmte van buitenaf.
Soms komt iets boven wat nog niet zichtbaar was, onder de grond zat, en nog moest ontkiemen. Of er komt iets aan het licht wat in de schaduw stond, waardoor het na snoei verder kan uitgroeien. Als een tak afbreekt, kan na verzorging op de plek van de wond weer een nieuwe scheut komen.
Een keer in de zoveel tijd laat hij de bladeren los en trekt het sap zich terug om te rusten en te herstellen, om daarna weer volledig te kunnen ontknoppen met hernieuwde energie en kracht!

De boom staat hier als symbool voor de mens. Wij als mensen staan soms niet in onze kracht en verliezen door stress en spanningen onze houvast. Spirans biedt begeleiding om weer bij je eigen mogelijkheden tot herstel, groei en bloei te komen.

Download de folder!